28/10/11

Στην Παναγία την Σκοπιώτισσα- At the Monastery of Virgin Mary in Scopo

Ημέρα μνήμης για όλους μας η σημερινή και το απόγευμα αποφασίσαμε να ανηφορήσουμε στον Σκοπό,
ελπίζοντας ότι εκεί ψηλά η οσμή της ζοφερής ατμόσφαιρας των καιρών μας θα απομακρυνθεί σαν τα σύννεφα.
Σταθήκαμε στη σκιά της παλιάς προστάτιδας του νησιού μας, της Παναγίας της Σκοπιώτισσας,
όπου μαζί με τον Αγ. Ιωάννη τον Πρόδρομο προστάτευαν για αιώνες το νησί μας, μέχρι τη θέση τους να πάρει ο Άγιός μας.
Και οι δυό στέκονταν ως ακοίμητοι φρουροί στις όποιες πίκρες, δυσκολίες, στενοχώριες αλλά και χαρές. Το κόνισμά της ήταν αυτό που μέχρι πρόσφατα συνεχώς ζητούσαν να κατέβει από το θρονί του στο Σκοπό και να κατηφορίσει στη Χώρα,
ελπίζοντας στη ρέουσα πρεσβεία της Παναγίας, εμψυχώνοντας την όποια αμφίρροπη και στενοχωρημένη καρδιά.
 Αυτή η ανάρτηση λοιπόν στρέφει αναστατικά το βλέμμα της σε Αυτήν, στην Madonna della Scopo και αφιερώνεται σε όλους όσους κατοικούν σε αυτήν την χώρα.

4 σχόλια:

youlia olomplava είπε...

Πρεπει οχι μονο να αντέξουμε την αλλαγή, αλλα να την προκαλέσουμε για να να επωφεληθούμε. Ευχαριστω για το φωτογραφικο ταξειδι, ευλογητε π. Λ.

SH -ic είπε...

wonderfull .. thanks for sharing your nice fotos .. lovely greetings from the north

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΗ ΧΑΡΑ ΕΝΙΩΣΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ.
ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ.

p.lykogiannis είπε...

-youlia olomplava: καλημερα, το οτι αλλαζει ο κοσμος ειναι σημαντικο διοτι σημαινει πως υπαρχει κινηση αρα ζωη. Το ζητημα ειναι κι αυτο ειναι το μεγαλο δωρο οτι ειμαστε ελευθεροι,να δημιουργησουμε τον δικο μας μικροκοσμο ετσι οπως εμεις θελουμε, αλλα αυτο σημαινει τολμηρες αποφασεις και ρηξη πολλες φορες με το κατεστημενο, με το "φρονημα αυτου του κοσμου", οπως λεει και ο Χριστος. Απο εμας εξαρταται...κι αυτες οι φωτογραφιες εχουν εν πολλοις αυτον τον σκοπο, να δειξουν την ομορφια του τοπου μας, τα αγαθα που δημιουργησαμε, δημιουργουμε και στεκονται ως γεροι πυλωνες στην οποια ταλαντευση βιωνουμε. Η χωρα μας ειναι πανεμορφη με απιστευτους ανθρωπους και ομορφιες, αρκει να στρεψουμε τα ματια να τα δουμε. Να σαι παντα καλα!
-SH-ic: Thanks for your comments. I woyld like to send me if you want more details about you in my mail. Greetings from Greece.
-Ανωνυμε πατριωτη στειλε μου αν θελεις περισσοτερα στοιχεια αν θελεις για να μην εισαι πια ανωνυμος, να σαι καλα οπου κι αν βρισκεσαι.