25/2/11

Ο Διονύσης Σούρμπης ως Φίγκαρο στον Κουρέα της Σεβίλλης του Ροσσίνι

Με πολλή χαρά πριν από μερικές μέρες παρακολουθήσαμε το ζακυνθινό Διονύση Σούρμπη να πρωταγωνιστεί στην όπερα του Ιταλού συνθέτη Αντόνιο Τζοακίνο Ροσσίνι (1792-1868) ο Κουρέας της Σεβίλλης στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Η συγκεκριμένη όπερα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1816 στο θέατρο Αρτζεντίνα της Ρώμης, στην Κέρκυρα το 1833 και από την Εθνική Λυρική Σκηνή το 1942. Το έργο, Κωμωδία με δύο πράξεις, περιγράφει τα τεχνάσματα του κόμητος Αλμαβίβα προκειμένου να νυμφευτεί την αγαπημένη του Ροζίνα, την οποία επιθυμεί και ο κηδεμόνας της Ντον Μπάρτολο. Βοηθός σε αυτήν την προσπάθεια του κόμητος αποτελεί ο κουρέας Φίγκαρο, που μπαινοβγαίνει με άνεση στο σπίτι. Ο Διονύσης Σούρμπης ερμηνεύει με φρεσκάδα, πολύ καλή ηθοποιία και σπιρτάδα τις ραδιουργίες του κουρέα Φίγκαρο. Με την υποβλητική και γεμάτη φωνή του γοητεύει το θεατή, ενώ με το παράστημά του, που γεμίζει τη σκηνή, αποσπά επαξίως τα εύγε και το χειροκρότημα του κοινού.

Συμπρωταγωνιστής του ο αγαπητός τενόρος Αντώνιος Κορωναίος, ερμηνεύοντας με την εξαίσια φωνή του σαν αηδόνι, τον κόμη Αλμαβίβα. Ευχής έργον θα ήταν να δούμε τη συγκεκριμένη παράσταση και στη Ζάκυνθο, για να δοθεί η ευκαιρία σε όλους να χαρούμε το πολλά υποσχόμενο ζακυνθινόπουλο και να αισθανθούμε περήφανοι για τα καλλίφωνα παιδιά μας που διαπρέπουν μακριά από το νησί.
(Εδώ και οι σύνδεσμοι με περισσότερα βίντεο από την παράσταση:http://www.youtube.com/watch?v=wQI3WlXsX48, http://www.youtube.com/watch?v=92muTfrsB0s, http://www.youtube.com/watch?v=5t1qPtmMs-Y )

2 σχόλια:

kiki είπε...

Το παρακολουθησαμε κι εμεις και τον θαυμάσαμε! Καλές Αποκριές!

p.lykogiannis είπε...

Αξίζει να θαυμάζεις σε αυτό το παιδί και το τάλαντο της φωνής και την ταπείνωσή του. Καλή Σαρακοστή