20/5/10

Στην Ζάκυνθο ο Επίσκοπος Φωτικής κ. Διονύσιος

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται από χθες για επίσκεψη ο νέος Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης εκκλησιαστικής επαρχίας Φωτικής κ. Διονύσιος Σιφναίος. Ο προσφιλής και γνωστός στον κλήρο και τον λαό της Ζακύνθου Επίσκοπος,(φωτ.του Α.Σούρμπη, Λιτανεία Αγ.Διονυσίου 24-8-2005, διακρίνονται ο γράφων μαζί με τον αρχ. τότε κ. Διονύσιο στο βάθος)
γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 με καταγωγή εκ μητρός από το νησί μας. Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και μέχρι πρότινος υπηρετούσε ως Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Βύρωνος και Καισαριανής.
(Λιτανεία Αγ.Διονυσίου 2009)
Στις 13 Μαΐου, εορτή της Αναλήψεως έγινε η χειροτονία του σε Επίσκοπο, παρουσία αρκετών Ζακυνθίων, με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, ο οποίος και τότε όπως και χθες ανέφερε ότι επιδίωξή του θα είναι όταν έρθει η ώρα, να είναι ο διάδοχός του στην Επισκοπή Ζακύνθου.
(Χειροτονία εις Επίσκοπον, 13-5-2010)
Εμείς ευχόμαστε να είναι πάντα άξιος στο δύσκολο έργο της καινούργιας του διακονίας, παίρνοντας παράδειγμα από την υπομονή, την ταπείνωση και το ανιδιοτελές μοίρασμα καρδιακής αγάπης του Αγίου μας, τον οποίο ιδιαιτέρως τιμά και φέρει το όνομα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: