24/9/09

Η Σχολή Karate «ΑΠΟΛΛΟΦΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ»

Πριν από μερικές μέρες τελέσαμε αγιασμό για την καινούργια αγωνιστική περίοδο και υστέρα από πρόσκληση του προπονητή κ. Δημητρίου Παναγιωτόπουλου, στη Σχολή Karate και έδρα του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΠΟΛΛΟΦΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ». Ο προπονητής-εκπαιδευτής κ. Παναγιωτόπουλος ξεκίνησε τη μοναδική σχολή karate στη Ζάκυνθο το 1992, διδάσκοντας το σύστημα OKINAWA TE TAI KARATE DO. Το 1994 ιδρύει τον Αθλητικό Σύλλογο «ΑΠΟΛΛΟΦΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ», στον οποίο από τότε είναι και ο προπονητής. Κάτοχος πέντε Dan στο OKINAWA TE TAI KARATE έχει κερδίσει αρκετές φορές την πρώτη θέση σε πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ από την πρώτη χρονιά που ο ζακυνθινός Σύλλογος συμμετέχει στα πανελλήνια πρωταθλήματα έχει συνεχώς διακρίσεις, βγάζοντας και πρωταθλητές Ελλάδος την τελευταία ιδίως πενταετία. Ο Σύλλογος, σαν ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΖΙΟΥ-ΖΙΤΣΟΥ Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ συμμετέχει ανελλιπώς σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα, με κορυφαία επιτυχία την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδος για το 2009. Κάθε χρόνο επίσης, στέλνονται ζακυνθινοί αθλητές μας στην εθνική ομάδα ΖΙΟΥ-ΖΙΤΣΟΥ, συμμετέχοντας στα ετήσια βαλκανικά πρωταθλήματα. Την χρόνια αυτή μετέχουν οχτώ αθλητές, και πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, 26-27 Σεπτεμβρίου, στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ δύο αθλητές θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το Νοέμβριο στην Αθήνα.
Γίνεται από τα παραπάνω κατανοητό ότι ένας πολυπληθής Σύλλογος, μιας και οι συμμετοχές αθλητών όλων των ηλικιών τόσα χρόνια είναι αρκετές, λειτουργεί μεν σιωπηλά, έχοντας όμως κερδίσει αρκετά μετάλλια και κύπελλα, κάνοντας το όνομα της Ζακύνθου γνωστό και σε αυτόν τον τομέα του αθλητισμού ή των τεχνών αυτοάμυνας.
Έχοντας κάνει αρκετές συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας αυτοάμυνας OKINAWA TE TAI KARATE και γενικό γραμματέα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο (8 Dan) και βεβαίως με τον κ. Παναγιωτόπουλο, οι οποίοι με τιμούν με την φιλία τους, σχετικά με την φιλοσοφία του αθλήματος, έχω διαπιστώσει τη σημαντική βοήθεια που αυτό το άθλημα μπορεί να προσφέρει στα νέα παιδιά κυρίως, μιας και πέρα από τις τεχνικές αυτοάμυνας, ο αθλητής μαθαίνει παράλληλα με την άσκηση του σώματος να ελέγχει και τον εσωτερικό του κόσμο, αποκτώντας ισορροπημένη συμπεριφορά και έλεγχο των συναισθημάτων, συμβοηθούμενος στη δημιουργία μιας συγκροτημένης προσωπικότητας.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους παραπάνω αγώνες, επιτυχία που θα κάνει τους ζακυνθινούς μας αθλητές γνωστούς και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: