14/1/08

ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ...

6 σχόλια:

vertzak είπε...

ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ,ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ

P. Kapodistrias είπε...

Καλή μέρα αγαπητέ π. Λυκογιάννη. Μοιραίες πράγματι εικόνες θλίψης κι εγκατάλειψης...

Μα, τι λέει ο φίλος Βερτζάκ; Φίλε, πού ζεις; Όντως "ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ"!!!!!!!!!!!! Χαίρομαι που το γράφεις και το αναγνωρίζεις, εσύ συγκεκριμένα. Στα λέω, αλλά δεν με ακούς... Τότε, τι πασχίζεις; Καλά κάνεις, απ' την πλευρά σου, βέβαια. Αλλά, τι; Ποιο το αποτέλεσμα, καλέμου Ονειροπόλε; Μα θα μού πεις, για ένα όνειρο ζούμε... Ο.Κ. Πάσο...

Φαντάζομαι, ότι ρητορικά αναρωτιέσαι, πού βρίσκονται αυτές οι εικόνες. Αν όντως δεν γνωρίζεις, δες
εδώ τα εξωτερικά του αρχοντικού, που έχω δημοσιεύσει παλαιότερα "Στον ίσκιο του Ήσκιου".
Αν ακόμη έχεις ήπατα για προσπάθειες, ιδού στο εξής τόπος ενασχόλησης για δημιουργικές ιδέες (τις οποίες αναμφισβήτητα έχεις) και προσπάθειες αποκατάστασης και διάσωσης. Πεδίον δόξης λαμπρόν!!!

Καλημέρα everybody!!!!!!!!!!!!!!!!

None είπε...

Και τα φαντάσματα, τι απογίνανε;

p.lykogiannis είπε...

ΕΠΙΤΡΕΨΑΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ Η΄ΔΡΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΛΩΝ,ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΕΣ.
ΟΣΟΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ none ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΥΨΕΩΝ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.ΟΙ ΚΤΗΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚHΣΟΥΝ, ΤΟ ΕΧΤΙΣΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ. ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ?

don basilio είπε...

Η πνευματικότητά σας, πάτερ κλεινέ Διονύσιε Λυκογιάννη, είναι περίτρανη απόδειξη για όσα Εσείς υπερασπίζεστε.

Περιορίζομαι στη διαπίστωση, τώρα που Σας ξαναδιαβάζω, και κοιτάζω και το Αμπελοράβδειον, πώς όσα δι' αμαρτιών ...

Ας ελπίσουμε πώς κάποτε αυτές οι αμαρτίες με τις δικές Σας προσευχές θα περιοριστούν.

Όσο για τα φαντάσματα, αυτά μέρες που είναι, γνωρίζετε Εσείς ως Πνευματικός και πνευματικότατος και μας το έχετε άμεσα διδάξει με το παράδειγμά Σας, πώς δεν επιτρέπετε να τα ξεχνούμε.

Σας ευχαριστώ για όσα κάνετε για εμάς,

πρώτα ως Ιερεύς Θεού του Υψίστου και ύστερον τα εκ του περισσού.

Να έχετε μία καρποφόρα Μεγάλη και Αγία Τεσσαρακοστή.

ΒΔΧ

p.lykogiannis είπε...

Αγαπητέ μου Don Basilio, σε ευχαριστώ για τα πάντοτε καλά σου λόγια. Και αυτές οι φωτογραφίες της συγκεκριμένης ανάρτησης, μοιάζουν πολλές φορές με εικόνες από τα ερείπια του εσωτερικού μας κόσμου. Για τα πρώτα είναι ίσως αργά, για τον εαυτό μας όμως όχι.Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή μας προσκαλεί με περισσή αγάπη στο συναπάντημα με τον νομισθέντα ερειπιώνα μας και στην προσπάθεια για την αναστήλωσή του.Εμείς όλοι δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά βοηθητικά εργαλεία. Να είσαι πάντα καλά και περιμένουμε νεότερες αναρτήσεις. Καλή Σαρακοστή.